X

Vaartochten

Stap jij aan boord van onze zomp?

Wij varen voor zowel publiek als groepen. In overleg zijn er diverse arrangementen te bespreken voor familiereünies, bedrijfsuitstapjes, schoolreisjes of buurtverenigingen.

20210604 Proefvaart – YouTube

PUBLIEKE TOCHTEN

Gramsbergen – Laar – Gramsbergen
(2 uur + ca. 1 uur aan wal in Laar)

Vanaf 1 mei tot 1 november vertrekt onze Vechtezomp voor publiek vanaf Bierbrouwerij Mommeriete in Gramsbergen en vaart naar Laar (en natuurlijk terug!) of naar de andere genoemde bestemmingen. In oktober wordt er alleen gevaren op werkdagen (geen brugbediening in het weekend) na een (groeps)aanvraag van minimaal 8 personen en zijn er alleen tochten mogelijk tot de grens met Duitsland.

Afvaarten zijn doorgaans om 10.30 en 14.00 uur. Op afspraak, voor groepen, zijn andere tijden mogelijk.

Bekijk beschikbaarheid:

Reserveren

PRIJZEN VECHTEZOMP

Volwassenen € 14,-
Kinderen (t/m 17 jaar) € 8,-
Kinderen (t/m 3 jaar) gratis
Gezinstarief (2 volwassenen en 2 kinderen)** € 38,-

** In onze folder is helaas een fout geslopen. Daar staat “2 volwassenen en kinderen”. Het bovenstaande is echter geldig “2 volwassenen en 2 kinderen” voor de prijs van € 38.

Prijzen punter:

Groepstocht naar de Zwieseborg € 110,00

korte tocht. 1,5 uur: € 75,00

 

Vechtezomp Grammesberghe

Onze elektrisch aangedreven Vechtezomp is in 2016 gebouwd in Gramsbergen en in 2017 in de vaart genomen. De bouw van de Vechtezomp is uitgevoerd door 15 vrijwilligers, waarvan het grootste gedeelte nu ook nog schipper is. Ook het onderhoud van de Zomp wordt door de schippers zelf uitgevoerd. De schippers zijn gekwalificeerd (VB1) en hebben een diploma reanimatie/AED. Een AED is bij elke vaart aanwezig op de Vechtezomp. Op de Vechtezomp zijn altijd 2 schippers aanwezig.

De Vechtezomp “Grammesberghe” kan 30 passagiers vervoeren en 55 bij extra inzet van de Duitse Vechtezomp “De Mölle” uit Laar.

Er is op beide Vechtzompen een lift aanwezig waardoor er op beide schepen plaats is voor 2 rolstoel-gebonden passagiers. Wanneer we 2 rolstoel-gebonden passagiers aan boord hebben van Vechtezomp “Grammesberghe”, zijn er nog 25 zitplaatsen beschikbaar. Bij gebruik van beide Vechtezompen in totaal 45 zitplaatsen met 4 rolstoel-gebonden passagiers.

De accu’s van onze Zomp worden opgeladen door zonnepanelen. Wij varen dus fossielvrij.

 

GROEPSTOCHTEN (max. 30 personen)

 

ROUTES Retour
Gramsbergen – Laar 2 uur
Gramsbergen – Coevorden 4 uur
Gramsbergen – Hardenberg 4 uur
Gramsbergen – Loozensche Linie 3 uur
Korte tocht naar keuze

Reserveren

PRIJZEN GROEPSTOCHTEN

ROUTE Retour
Gramsbergen – Laar € 230,-
Gramsbergen – Coevorden € 320,-
Gramsbergen – Hardenberg € 320,-
Gramsbergen – Loozensche Linie € 230,-
Gramsbergen – Vroomshoop Op aanvraag
Korte tocht naar keuze € 120,-

Giethoornse Punter Vidrus

Voor kleine groepen, zoals een gezin (tot maximaal 7 personen), hebben we ook de beschikking over een elektrisch aangedreven Giethoornse Punter, genaamd “Vidrus”. Vaartochten tot de Duitse grens of andere tochten zijn hiermee mogelijk. Een tocht met de Punter over de Vecht is ook uitermate geschikt voor natuurfotografen! Een tocht kan in de zomerperiode ook ‘s avonds worden gemaakt. De Punter vaart met 1 schipper. Informeer naar de mogelijkheden via:
06 – 10 25 86 30 .

groepstocht (max. 7 personen) € 75

Tocht duurt tot maximaal 1,5 uur.