X

Vechtezomp

"Grammesberghe"

Voor publiek en groepen biedt de Vechtezomp unieke grensoverschrijdende vaartochten op de Vecht. Onze Vechtezomp leidt je naar stille plekken aan de Vecht, die te voet niet te bereiken zijn.

Welkom in het Vechtdal!

Bent u op zoek naar een leuke en unieke dagactiviteit in het Vechtdal? Of zoekt u een groepsactiviteit voor uw familie- of bedrijfsuitje, buurtvereniging, schoolreisje of bruiloft? De Vechtezomp biedt voor elke gelegenheid een uniek dagje uit. We varen publiekelijk en als groep naar Laar (Duitsland) of als groep ook naar Hardenberg, Coevorden of De Zwiese. Meer dan alleen varen? We bieden ook arrangementen die uw dag helemaal compleet maken. Bijvoorbeeld een dagje Gramsbergen of na uw vaartocht een heerlijke bierproeverij bij de Mommeriete!

U kunt hier zien wanneer we nog een plekje vrij hebben.

Onze schippers

De enthousiaste schippers van de Vechtezomp zijn vrijwilligers en bezorgen de bezoekers een gezellige en gastvrije vaartocht. Ze vertellen onderweg over de historie van de Vechtezomp en rivier de Vecht.

Ons vaargebied

Het Vechtdal is een prachtige omgeving die je het beste ontdekt en beleeft vanaf de rivier de Vecht. Deze rivier stroomt door het mooie Vechtdal. Een prachtig vaargebied en uniek stukje Nederland.

Vanaf onze startplaats Gramsbergen varen wij naar Laar. Met groepen varen wij ook naar Coevorden, Hardenberg of de Zwiese. De bestemming mag u zelf bepalen! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Ligplaats

De Grammesberghe ligt aan de kade of in het botenhuis bij bierbrouwerij en schipperscafé De Mommeriete (De Oostermaat 66, 7783 BX Gramsbergen). Hier is ook de opstapplaats.