X

Over ons

Stichting De Vechtezomp

Juli 20. 2019 – Onze vechtezomp was vlaggeschip bij de g-parade https://www.youtube.com/watch?v=4sktEEe84D4&feature=push-sd&attr_tag=puEhgycDYPrnlUoc%3A6

In November nog op pad, vertrokken in de mist, maar op de Vecht klaarde het op; wel frisjes. https://youtu.be/cKFTxBGVK8Q

De Vechtezomp “Grammesberghe” is tot stand gekomen dankzij financiële ondersteuning van de provincie Overijssel, het coöperatief dividendfonds van Rabobank Vaart en Vechtstreek, de gemeente Hardenberg, het Prins Bernard Cultuurfonds, Vechtdal Informatiecentrum Gramsbergen (Anjerpunt Vechtdal), Bierbrouwerij Mommeriete te Gramsbergen, Dr C.J. Vaillant Fonds, de Nederlandse Aardolie Maatschappij BV en enkele lokale ondernemers.

De stichting werkt nauw samen met VVV Emlichheim en Mühlenverein Laar net over de grens in Duitsland. De stichting werkt uitsluitend met vrijwilligers en heeft geen winstoogmerk. De schippers zijn gekwalificeerd en hebben een opleiding reanimatie/AED.

Aan boord is een lift, waardoor 2 rolstoelgebonden passagiers mee kunnen varen. De accu’s van de Vechtezomp worden opgeladen door zonnepanelen.